Jouw gedicht op muziek

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben dol op zingen. Maar waar ik nog blijer van word is gedichten op muziek zetten.  

Hou jij ook zo van gedichten? Ik vind poëzie een prachtige compacte manier om een uitdrukking te geven aan iets groots wat er in je leeft. Bij toeval heb ik ontdekt dat ik een gave heb voor het op muziek zetten van gedichten en wat een prachtige liederen daaruit ontstaan. Het begon met een gedicht van mezelf <link naar Slaapzak>  dat jaren later ineens muziek kreeg. Ook gebeurde het wel eens dat ik een gedicht in nieuwsbrief las en meteen een melodie in mij opkwam. En toen kwamen de opdrachten: "kun je kijken of je dit gedicht op muziek kunt zetten?"  Dat bleek zo goed te gaan. In het begin zei ik dan nog voorzichtig: "ik zal kijken of de muze komt..." Intussen weet ik dat het altijd eigenlijk wel lukt. En juist een tekst met wat meer uitdaging levert de prachtigste muziek op. 

Heb jij...

een mooi gedicht geschreven dat ernaar verlangt om op muziek te worden gezet?
een mooi gedicht gelezen waarvan je weet dat het een prachtig lied zou kunnen worden? 
een gedicht dat iemand voor je heeft geschreven en zou je het graag willen kunnen zingen?

Ik kan niet wachten om jouw gedicht te lezen en te gaan componeren. Mijn vingers jeuken al en mijn gitaar staat klaar. Kijk eens naar de gedichten hieronder en luister rustig naar de muziekfragmenten. Als je dan voelt: 'ja, dit wil ik ook,' stuur me dan een berichtje met je gedicht. Ik bekijk het gedicht en laat je weten of ik er muziek in hoor. Als dat zo is maken we een Skype-afspraak om even gevoelsmatig af te stemmen,  en om de details door te spreken.