Het heeft even geduurd, maar nu kan ik het

Al een jaar of zes, zo niet langer, krijg ik regelmatig de vraag of ik een cd heb. Als dat dan niet zo blijkt te zijn, word ik veelal heel intens en soms zelfs streng aangekeken. Die moet er echt komen! vinden ze dan. Ik heb steeds stellig beloofd dat daaraan gewerkt werd.

Niets was minder waar.

En op een gegeven moment begon ik mijn antwoord gênant te vinden. Het voelde als een loze belofte. Rond die tijd kreeg ik ook de diagnose autisme en kreeg ik door waarom het zo moeilijk voor me was om zoiets 'simpels' als een cd de wereld in te krijgen. Er zaten zoveel kanten aan, zoals organisatie en plannen, technische issues en beslissingen, waar ik niet in uitblonk-a-die-blink. Bovendien was ik om de haverklap overprikkeld. Waardoor ik om de haverklap aan het bijkomen was. Ik wist ook gewoon niet waar ik moest beginnen en dus gebeurde er gewoon niets. En volgde ik mijn dromen niet… niet echt.  

Een jaar of twee geleden werd alles anders. Een hoop symptomen die met autisme te maken hadden waardoor mijn wereld een eilandje was geworden, begonnen op te klaren. Ik verdiepte me in FasterEFT, leerde hoe de mind werkt, heb veel geklopt, en soms gehamerd, en beetje bij beetje zijn al die dingen die me op dat eilandje hielden naar de achtergrond verdwenen.  

En er gebeurde nog iets. Ik begon mijn hoofd te buigen. Niet omdat ik het opgaf, maar als signaal naar het universum en wie er verder ook maar wilde luisteren dat ik het niet in mijn eentje kon. Het was een gebaar van overgave. Met mijn gedachten en gevoelens begon ik het universum om hulp te vragen. En als er weer zo’n dringend cd-verzoek kwam, hoorde ik mezelf zeggen: ‘ja, dat wil ik ook! En het creatieve stuk kan ik, maar er is ook van alles waar ik hulp bij nodig heb. Als die hulp er is, komt die cd er.  

Vraag en het wordt gegeven. Want ineens was daar een lieverd in mijn publiek die zei: "Ik ga jou helpen dit neer te zetten." En ik kon niet anders dan meegaan en het universum vertrouwen. We deden een proefopname bij Triple Moon Studios en ik vond het zo leuk. Ik kreeg goede adviezen en besloot dat ik de gitaarpartij mocht overlaten aan een vaardige gitarist. Ik mag gewoon doen wat ik het liefste doe: mijn liedjes zingen. Heerlijk om me niet druk te hoeven maken om de gitaartracks. Het is nog een beetje wennen om te zingen zonder me te kunnen verschuilen achter een gitaar, maar het is heerlijk om achter de microfoon te staan. Op mijn twee eigen blije voeten. 

 


 

 

Nu ik heb geleerd om hulp te vragen, wordt het allemaal zoveel makkelijker. Het enige wat me nog tegenhoudt, het enige echte probleem, als het gaat om het neerzetten van een cd, is mijn mindset. Gelukkig heb ik tools als FasterEFT en Access Consciousness om me te helpen deze op te lossen en de krachtige creator in mij alle ruimte te geven.

30 comments