Muziek
Als kind al deed ik niets liever dan zingen. Op mijn negende kocht ik van mijn spaargeld mijn eerste ukulele en kort daarna werd de songwriter in mij geboren. Na een eerste optreden bij mijn oma schreef ik een liedje voor haar.

Een jaar of wat geleden hoorde ik een zangeres live optreden tijdens een retraite. Zij kwam direct mijn hart binnen. Ik kon aan niks anders meer denken. Dit was wat ik wilde. Zingen voor mensen die in hun gevoel zaten, voor mensen die geraakt, getroost, geheeld en wakker gezongen wilden worden. Het mooie is dat datzelfde met mij gebeurt als ik zing. 

Ik vond een fantastische zangcoach en een jaar later werd de zangeres in mij geboren. Als ik zing praat ik met mijn ziel. Dat is een teer en kwetsbaar iets. Soms moet ik er zelf van huilen. Dat kan ook zomaar gebeuren bij een optreden. Het is nooit gelikt. Het trainen van mijn stem gebeurt tussen de bedrijven door. Het echte werk zit erin een open kanaal te zijn, zit in de verbondenheid met mijn diepste zelf. In echt zijn, mezelf, elke dag en en lied een stukje meer. Dan kan ik mijn binnenste naar buiten zingen.

Mijn muziekstijl? Ergens aan het randje van singer-songwriter en kleinkunst. Al mijn songs schrijf ik met mijn gitaar in de hand: muziek en tekst komen samen tot leven. Behalve wanneer ik gedichten op muziek zet. Dit doe ik sinds een aantal jaar spontaan of in opdracht. Eigen liedjes schrijven doe ik graag, maar muziek maken van gedichten is voor mij het leukste wat er is. Vaak hoef ik maar een gedicht te lezen of ik hoor de muziek er al in. 


Mindset
Zo lang als ik me kan herinneren ben ik op zoek geweest naar geluk. Dit verlangen voerde mij langs seks, nog meer seks, eten, nog meer eten, vele uren tv. Dat waren honderd manieren om het geluk niet (uit) te vinden. Het bleek alleen een manier om de pijn, de leegte, het ongemak te verdoven. Wat wel werkte was de kunst van het toelaten. Mezelf toelaten te voelen, te ontvangen, lief te hebben, te luisteren en te leren.

Altijd was er wel iemand om van te leren. Zoals Neale Donald Walsch zegt: "I have sent you nothing but angels."  Abraham Hicks deed me beseffen dat er geen bestemming te bereiken valt, dat ik nooit klaar ben, dus dat ik maar beter van de reis kan genieten

Nu ik steeds meer begrijp van de wet van aantrekking en ook nog eens een aantal andere prachtige tools in mijn rugzakje heb zitten, wordt het leven steeds leuker. Ik heb veel ervaring met angst en hulpeloosheid, en als ik daar weer eens in terechtkom, weet ik nu hoe ik al snel weer aan de andere kant uit kan komen, waar het leven fijn is, waar ik me licht en blij voel. En waar creatie door me heen stroomt. 

Had ik het al gezegd? Met mijn muziek wil ik je raken, inspireren en helpen wakker te worden. Eén liedje tegelijk.  

Dit maakt mij happy

  • Muziek maken en componeren.
  • Flynn, mijn 16-jarige kanjer van een zoon, en het ondersteunen van zijn creatieve projecten: op dit moment het maken van een anime-serie.
  • 3D-kunst, architectuur, viltkunst, polymeerkleikunst, herfstbladeren, winterbomen, de eerste bloesem, zomerjurken, roest en verval.
  • Een verleden met boulimia is overgegaan in een passie voor voeding: smoothies, salades, soep en superfoods.
  • Mijn lijf wordt happy van yoga, hoopdance, slapen met een kruik, vrijen, bodyweight training, Access Bars, voetreflexmassages en knuffels. 

Jij
Wat fijn dat jij ?  er bent: hier op deze pagina  en op de aarde, in jouw leven, met jouw unieke ideeën, talenten en creatiekracht.  

Kom, kom, wie je ook bent
Schande is hier onbekend
Al zwoer je duizend eden
Die je keer op keer weer brak
Kom blijf komen, kom


Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī

 

Ja, fijn! Een gratis mp3 van Stone by Stone ? en ik blijf graag op de hoogte van Ingrid en haar muziek.

* indicates required