Jij weet dit vast ook, maar geloof je het ook echt?

Een van mijn passies is affirmaties en inspirerende woorden op muziek zetten. Ik luister vaak naar inspirerende video's op YouTube en voor ik het weet zit ik te componeren. Ik hoor dan al luisterend een melodie in mijn hoofd. Het gaat bijna buiten mij om. 

Dit gebeurde ook toen ik naar een video keek op het kanaal van Marisa Peer, waarin ze sprak over de kracht die uitgaat van de overtuiging dat we (niet) goed genoeg zijn. En inderdaad, ik geloof dat ik maar weinig mensen ken die er echt van doordrongen zijn dat ze goed zijn, dat ze goed genoeg zijn. In de laatste paar minuten van de video begon ik de woorden met haar mee te zingen. En binnen een half uur stond er een opname van het lied op mijn telefoon. Ik zing het regelmatig onder de douche, in de auto, in de rij bij de supermarkt en aan de telefoon als er drie wachtenden voor mij zijn.

De overtuiging dat er van alles mis met mij is, dat ik ernstig tekort schiet en een dik lelijk meisje ben, heb ik gelukkig allang achter me gelaten. Een veel groter deel van me weet nu dat ik genoeg ben, maar ik ga niet voor minder dan mezelf meer dan genoeg vinden. Dus dit lied is vooral voor mij. 

En als er ergens in jou een gevoel zit dat je niet precies goed genoeg bent zoals je bent, is het ook voor jou. Zing je mee? Make the negative unfamiliar 
Make the positive really strong 
Change the pictures and words in your head 
Change your mind 
Tell your brain what you want 
Make the familiar unfamiliar 

I have chosen to do this 
I have chosen to feel great about this 

I am enough, I am enough, I am enough, I am enough 
I am, I, I am enough 

Misschien word je van één liedje nog niet meteen blij en gelukkig. Dan is het goed om eens te kijken naar wat je allemaal onder de oppervlakte over jezelf denkt en daar iets mee te gaan doen. Je bent het waard om daar geen genoegen mee te nemen. Maar zingen is een fantastische manier om je transformatieproces te ondersteunen. Het is een manier om moeiteloos je geest te herprogrammeren.  En in het ergste geval word je er vrolijk van en geef je je dag een gouden randje.

 

1 comment